Csupa nasi..

NasiDoboz

NasiDoboz

Túrós sütemény, ami még egészséges is

2016. október 05. - Mikula Dalma

Ezt a túrós süteményt igazán érdemes elkészítenetek, mivel rendkívül egyszerű és mégis nagyszerű.

túrós sütemény

Nem igényel semmilyen különleges vagy drága hozzávalót, és nem is túl időigényes sütemény, amit ha nem megfelelő hőfokon készítenél nem jön fel, szétreped, vagy akár összeesik. Valamint, tényleg bűntudatmentesen fogyaszthatjátok, mivel cukor-és gluténmentesen készül, és mindamellett hogy rendkívül alacsony a szénhidráttartalma, még pluszban rendkívül sok fehérjét is magadhoz vehetsz a fogyasztásával! 
Díszítésként pedig a NasiDoboz elemeit használtam elsősorban. Névlegesen a Fitt Smoothie liofilizált eper szeleteit, a Nyári Vitamin Válogatás natúr mandula szemeit, a Trópusi Energia natúr kesu darabkáit, és a Vitality Energia aszalt vörös áfonya szemeit. Másodsorban pedig meglocsoltam az egész süteményt egy kis MyProtein-es 0 kalóriás juharsziruppal!!! A délutáni kávézást így egy mennyei finom, színes és élvezetes élménnyé varázsoltam, 10 perc belefektetett energiával! :) <3 

Hozzávalók:

500 g zsírszegény túró 
200 g Light Philadelphia krémsajt
40 g lágy teavaj (puha, krémes v. olvasztott)
3 db közepes méretű tojás
30 g zabliszt (+5 g zabkorpa opcionálisan)
1 zacskó főzős vaníliás pudingpor
1 egész citrom reszelt héja és kifacsart leve
100 g eritrit

1 tk fahéj
1 csipet só

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 °C -ra, majd béleljünk ki egy kissebb tepsit vagy tortaformát sütőpapírral. 
1. Keverjük össze a nedves hozzávalókat: egy nagyobb tálban verjük fel a tojásokat, majd öntsük hozzá az olvasztott vajat. Adjuk hozzá a túrót és a krémsajtot, majd keverjük el. 
2. Egy másik tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat: a zablisztet és korpát keverjük el az eritrittel, pudingporral, fahéjjal és pici sóval.
3. Keverjük össze egy tálban a nedves és száraz hozzávalóinkat, jól dolgozzuk el a tésztát. A végén adjuk hozzá a citrom héját és levét!
4. Öntsük ki a formánkba az eldolgozott tésztánkat, és süssük előmelegített sütőben 35-40 percig.

Megjegyzések:

- Tojásmentes verzió:  tojások helyett keverj a tésztába 1 púpos ek útifűmaghéjat. 
- Tejmentes verzió: használj laktózmentes túrót, sajtot és vajat! (bioboltokban kaphatók)
- Ha a cukor nem okoz gondot: miután kiöntötted a sütőformába az elkészített tésztát, díszítsd gyümölcsökkel! (Legjobb ha bogyós gyümölcsöket használsz, akár fagyasztott formában is!)

Tápérték adatok az egész receptre:
(Díszítés nélkül, mert az személyenként változhat. Azonban a NasiDoboz tápérték adatait megtalálhatjátok a dobozokon, vagy a http://nasidoboz.hu/ingredients.php weboldalon)

-Fehérje (g): 108,4
-Szénhidrát (g): 170,6
-Zsír (g): 87,7
-Rost (g):1,7
-Vitamin A (%): 20
-Vitamin C (%): 35
-Calcium (%): 7,8
-Iron (%): 15,5
-Kalória: 1599 Kcal

Tápérték adatok egy szeletre (összesen 16 szelet):

-Fehérje (g): 6,7
-Szénhidrát (g): 10,6
-Zsír (g): 5,4
-Rost (g): 0,1
-Vitamin A (%): 1,2
-Vitamin C (%): 2,2
-Calcium (%): 0,5
-Iron (%): 1
-Kalória: 99 Kcal

A bejegyzés trackback címe:

https://nasidoboz.blog.hu/api/trackback/id/tr7911735643

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása